Programmet for 2022 kommer hit veldig snart!
Off-Hedda 2020 og 2021 ble avlyst pga. koronasituasjonen.
Program 2019:
Lørdag 15. juni
Kl. 11.30 – «Lille» // av Henriette Grøtting Kihle
– En forestilling om søskenkjærlighet
“LILLE” er en figurteaterforestilling for barn mellom 3 og 6 år. Vi møter Henriette som har bygget et stort telt av tepper, gamle duker og gardiner som hun har funnet på loftet. Barna får lov til å komme inn i teltet og blir med Henriette på en fantasireise til leken, krangelen, de gode og de dårlige minnene som Henriette og lillesøsteren hadde sammen da de var små. Gjennom lys, lyder, skygger og figurer får publikum oppleve en flyvetur på et flyvende teppe, selveste Snømannen Kalle som byr opp til snøballkrig og en svømmetur ned på havets bunn med fargerike fisker og slimete sjøgress.
Forestillingen «LILLE» handler om hvordan det kan være å vokse opp med en lillesøster.
Medvirkende: Nora Svalheim og Henriette Grøtting Kihle
Varighet: ca. 30 min.
Målgruppe: Barn fra 3-6 år.
Pris: 50,- for barn, 100 for voksne.
Spilles lørdag 15. juni kl. 11.30
12.30 og 13.30 – Askeladden som kappåt med trollet // Campingkompaniet
Campingkompaniet er et omreisende musikk- og teaterkompani bestående av skuespillerne Lisa Birkenes Thun og Sofia Knudsen Estifanos. Om sommeren kjører de Norge rundt i veiens mest fargerike bil for å tilby musikk og teater til folk der de er. I år turnerer de rundt med den forrykende forestillingen «Askeladden som kappåt med trollet» (regi Erik Bauck Bårdstu).
Ordet forrykende er kanskje ikke det første man tenker når man hører om det kjente og kjære folkeeventyret, men det er akkurat her Campingkompaniet kommer inn i bildet. De fleste har vel hørt eventyret om Askeladden. Det som handler om den yngste i en søskenflokk som ingen har så stor tru på, men som likevel, mot alle odds, lurer det slemme trollet og redder familien sin. Eller…handler det om Askeladden som må ta konsekvensene av å ha eldre søsken som egentlig burde ha lært å stå opp for seg selv for lenge sida? Eller handler det kanskje om et uskyldig gammelt troll som opplever å få hagen sin invadert av fremmede? Snakker vi egentlig grove brudd på eiendomsretten her? Vi får se.
Campingkompaniets “Askeladden som kappet med trollet” er en familieforestilling beregnet på barn fra 4 år og opp. Den er full av farger, fjær og fjas. Velkommen!
Medvirkende: Lisa Birkenes Thun og Sofia Knudsen Estifanos.
Varighet: 30 min.
Målgruppe: Barn fra 4 år (men alle er velkommen)
Pris: 50,- for barn, 100,- for voksne.
Spilles lørdag 15. juni kl. 12.30 og 13.30
14.00 Kaffe med UNG TEKST
Skriver du på en scenetekst? Vil du utvikle dine ferdigheter og tekster? Er du under 30? Da er UNG TEKST for deg! Lørdag 15. juni kl. 14:00 møtes vi i festivalkaféen til Off-Hedda til en uformell prat om tekstutviklingsprogrammet UNG TEKST på Akershus Teater. Du møter prosjektleder Øystein Ulsberg Brager og noen av dramatikerne som har utviklet tekster hos oss. Videre utover ettermiddagen kan du se tre forestillinger som har mottatt utviklingsstøtte fra UNG TEKST: Niceland av Stine Indergård, Katt savnet av Maria Nygren og Julius av Daniel Lien. Forsyn deg med en kaffe og slå av en prat. Akershus Teater spanderer!
Lørdag kl 14.00
Pris: Gratis
15.30 Julius // av Daniel Lien og Jacob Vigeland
Denne teksten ble utviklet med støtte fra UNG TEKST ved Akershus Teater
Kristian og Julius er venner. De spiser leverpostei, kaster ball og forteller vitser. I tre år har de vært sammen, så og si uadskillelige. Kristian husker ikke helt hvordan det skjedde.
Men han vet at tre år er lenge, og han vet at noe skjedde for tre år siden da hans nye venn dukket opp.
Hva skjedde? Det eneste Kristian føler er smerten bak lag med upålitelige minner.
Hvorfor bry seg, sier apen Julius. Det eneste viktige er nåtid. En yogalærer ber deg være tilstede i øyeblikket. Det som har vært kommer aldri tilbake. Man må bevege seg videre. Men Kristian begynner å mistenke sin venn. Hvis han aldri finner ut av hva som plager han, hvordan kan han da unngå at det ødelegger nået? Fremtiden?
Det blir en kamp mellom pan troglodytes og homo sapiens. Ape mot menneske. Noe må gi etter.
Hvor mye selvransakelse er sunt? Klatret mennesket for langt opp næringskjeden? Et dyr kan fryse ihjel uten en eneste bit selvmedlidenhet. Slåss man for overlevelse, eller for å spørre seg selv hvorfor man lever?
Medvirkende
Kristian: Daniel Lien
Julius: Sebastian Skytterud Myers
Regi: Marius Lien
Tekst: Daniel Lien og Jacob Vigeland
Lengde: ca. 40 min.
Målgruppe: Ungdom/Voksne
Billettpris: 150,-
Spilles lørdag 15. juni kl. 15.30
18.00 Katt savnet // Bare Teater
Denne teksten ble utviklet med støtte fra UNG TEKST ved Akershus Teater
Hun er ti år og skal tøffe seg for gutta i gata. Hun skyter nabokatta Kånrad og legger grunnlaget for et forhold til menn som skal følge henne i mange år.
Helt fra sin seksuelle debut har hun hatt full kontroll på alle menn hun har møtt og Kånrad dukker alltid opp når hun har en mann der hun vil ha ham. Helt til den dagen hun mister kontrollen.
1 av 4 menn mener kvinnen er ansvarlig for et seksuelt overgrep dersom hun går alene på en øde strekning.
Hvor er Kånrad? Katt savnet.
Av og med Maria Petronella Muri Nygren
Regi: Kenneth Dypvik-Simonsen
Varighet: ca. 40 minutter
Målgruppe: Ungdom/voksne
Produsert av Bare Teater
Pris: 150,-
Spilles lørdag 15. juni kl. 18.00
20.00 – Johnny Johnson’s #SnowflakeApocalypse // Kate Pendry
Kate PendryPendrys ikoniske mannlige karakter Johnny Johnson ser på social-justice-warriorship og kunstnermartyrdom fra synsvinkelen til en vanlig, heterofil mann som har sklidd inn i middelalderen uten å ha oppnådd noe som helst i livet. «He’s no mansplainer – he’s yo brother!»
NB! Forestillingen spilles på engelsk
English:
Pendry’s iconic male character Johnny Johnson looks at social justice warriorship and artist-martyrdom from the perspective of an average heterosexual man who has creeched into middle-age without having achieved anything in life. But he’s no mansplainer … he’s yo brother!
– På sitt beste kan Kate Pendry mane frem den nå avdøde komikeren Bill Hicks. Med aggressiv og dypfølt humanisme evner begge å ta politiske problemstillinger på kornet, og de deler den grovkornede humoren (selv om Hicks foreløpig har forspranget hva gjelder å være politisk ukorrekt. (…) Både som opprinnelig britisk og som formidler av en rakrygget moralisme som nærmest forankrer henne i en svunnen tid har Pendry (eller Johnny) outsiderens friske blikk på dagens Norge, og kan ofte brutalt enkelt og greit skjære gjennom de gordiske knutene samfunnet vårt baler med . . . (Morgenbladet)
Medvirkende: Kate Pendry, Suzie Davies, Mai Lise Rasmussen
Lengde: 75m (uten pause)
Språk: Engelsk
Pris: 150,-
Spilles lørdag 15. juni kl. 20.00
21.45 – Thun/Flakne spiller på festivalkroa
Thun/Flakne består av Lisa Birkenes Thun og Olve Flakne. Duoen, som kanskje helst skulle levd noen tiår tilbake musikkmessig sett, spiller en konsert bestående av 60- og 70-tallslåter med en tidvis moderne og sjarmerende vri. Dette er en feel-good konsert som gir deg den perfekte avslutning på dagen… eller starten på kvelden.
Pris: 50,- (gratis hvis du har billett til forestilling en av festivaldagene)
Lørdag 15. juni kl. 21.45
Søndag 16. juni
12.00 Sorialausprat #2: Samarbeidsprosjekter
Hvordan vurderes potensielle samarbeidsprosjekter mellom teaterinstitusjonene og det frie feltet?
Etter en interessant Sorialausprat #1, om ansettelsestrukturer ved norske institusjonsteatre, følger Sorialab opp med en samtale om samarbeidsprosjekter. Bak en god scenekunstproduksjon i det frie feltet kan det ligge flere års arbeid, et sjusifra beløp i støtte i tillegg til en drøss med investere arbeidstimer og egenkapital. Allikevel risikerer vi at prosjektet blir vist 3 ganger for til sammen 200 mennesker. Et samarbeid med en produserende teaterinstitusjon vil potensielt kunne gi slike prosjekter tryggere økonomiske rammer og et vesentlig lengre liv. Men hvordan får vi på plass samarbeidene? Hvordan går man best fram? Hvilke vurderinger ligger til grunn fra teatrets side? Hvilken planleggingshorisont bør man ha? Hvilke perspektiver har man på hver side av bordet? Er man redd for at et prosjekt skal bli rappet? Bør man være konkret på hvordan man ser for seg samarbeidet, eller bør man holde det helt åpent?
Dette er altså ikke et fora for innslag eller pitch. Det er kunnskapsutveksling! Vi inviterer til en samtale rundt bordet. Morten Joachim fra Haugesund Teater og Birgitte Strid fra Nordland Teater stiller opp fra institusjonsfløyen. Så håper vi å se mange produserende og idérike aktører fra det frie feltet. Sammen kan man dele perspektiver og idéer. Vi trenger alle realitetsorientering, myteknusing og nye måter å tenke på.
Pris: Gratis!
15.00 Lesning: «Luftbarnet» // Teater Leikhus
De kaller henne Luftbarnet. “Sosial- og likhetsdepertamentet for vanlig oppførsel” sender en advarsel om at noen i husstanden ikke er delaktige nok, og som alenefar til en jente som ikke er helt som alle andre, blir han bekymret for hennes fremtid. Vil hun ende opp som han? Ingenting? Faren får hjelp av en trener, en journalist, en fotograf og en lege, som alle har sine håpløse måter å takle livet på. Luftbarnet derimot… Hun tror på egne krefter.
Av: Lise Andrea Grimelund-Kjelsen
Dette er et helt nytt manus og vi har som mål å sette opp dette stykket våren 2020. Vi leser\dramatiserer en eller to scener fra dette stykket.
Medvirkende: Martin Næss Hald, Ragnhild Gravem, Maren Eikli Hiorth, Irene Nessa Bjørnevik.
Varighet: ca. 10 minutter
Pris: Gratis
Spilles søndag 16. juni kl.15.00
15.30 Heddavors med open mic // Festivalkroa
Vi lader opp til Heddaprisutdelingen på festivalkroa med open mic.
Pris: Gratis
Søndag 16. juni kl. 15.30
16.30 Heddaprisutdelingen på storskjerm // Festivalkroa
Vi viser Heddaprisutdelingen direkte fra Det Norske Teatret.
Pris: Gratis
Søndag 16. juni kl 16.30
18.30 «NICELAND» // av Stine Indergard
Denne forestillingen ble utviklet med støtte fra UNG TEKST ved Akershus Teater
En vaktmester, en elev og en naturfaglærer forstår noe ingen andre har skjønt. Vi er maur. Det eneste vi gjør er å jobbe for dronningen som sitter i midten av maurtuen. De bestemmer seg for å skrive et avskjedsbrev og dra. De vil bygge sitt eget fellesskap.
Niceland er en forestilling basert på intervjuer av mennesker som har eller ønsker å ta avstand fra vårt samfunn. Mennesker som søker etter den ultimate frihet. Hvor langt er man villig til å gå for sin egen frihet?
Dette er en forestilling under utvikling for ungdom.
Medvirkende: Stine Indergård, Venill Eirin Kravik , Jon Vegard Hovdal
Dramatiker og prosjektleder: Stine Indergård
Kunstnerisk Veileder: Trine Falch
Dramaturg: Hilda Levin v/Akershus Teater
Lysdesigner: Trond Pladsen
Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim
Visningen er støttet av Fritt Ord og SPENN.
Pris: 150,-
Spilles søndag 16. juni kl. 18.30
20.30 «DADA» // Teater Leikhus
Et pent dekket bord med dadaismens barnlige og tilfeldige uttrykk. På menyen står et opprør mot tradisjonelle konvensjoner og krigens brutaliteter.
“DADA” er en performance forestilling hvor tilfeldighetens lek blir et storslagent kunstverk, inspirert av dadaistenes opprør mot den etablerte og logiske kunstformen. Dadaismen startet etter første verdenskrig som en protest på meningsløsheten, men også som et opprør mot mer kunstnerisk frihet. Med uttrykket “if everything is art, nothing is” utfordret de ideen om hva kunst kunne være og åpnet opp for et mangfoldig kunstuttrykk. Dadaistene samfunnskritikk og naive spørsmål om hva kunst kan være – er like aktuell i dag mer enn 100 år etter.
Kunst og kaos. Velbekomme.
Medvirkende: Irene Nessa Bjørnevik og Lise Andrea Grimelund-Kjelsen
Varighet: 45 min
Målgruppe: Voksne
Skapt av: Kathrine Grooss Tendal, Eva Burgerhoudt, Lise Andrea Grimelund-Kjelsen, Irene Nessa Bjørnevik
Regi: Eva Burgerhoudt
Scenografi: Sorcha Gibson
Kostyme: Sorcha Gibson
Produsert av Teater Leikhus
Pris: 150,-
Spilles søndag 16. juni kl. 21.00
21.45 Why even bother
★★★★
The List
★★★★
ThreeWeeks
★★★★
The Scotland Outlier
One Norwegian – over 20 different characters!
In this dark, audio-heavy, one-man comedy, we get a glimpse into the world of ’MAIN CHARACTER’ and the everyday struggles of his ’normal’ life. This performance focus on what it’s like being a young foreigner in London, and how to keep going when life keeps kicking you in the balls.
Even the best of us will end up asking ’Why even bother?’ when faced with ‘CO-WORKER’ and his collection of cat pictures, or when ’FLATMATE’ greets you with:
“We’re out of food. I’ll be in my room watching Amish MILF porn.”
In this hilarious piece of new writing we explore the extraordinary mediocrity of life through sound and voiceover. Probably unlike anything you’ve ever seen!
Promo video: https://youtu.be/R9Vs6RQOq-c
The performance is in English.
Recommended for ages 14+.
Av og med: Joakim Kristoffer Gunby
Pris: 150,-
23.30 Søster
En teaterkonsert basert på dikt av Gro Dahle.
Forestillingen er en hyllest til søsterskap/brorskap og tar for seg forholdet mellom søsken, om avhengighet, savn, rivalisering, ensomhet, kjærlighet og hat.
Dahle sine dikt går gjennom sangene, dialogene og monologene som en rød tråd, og vi følger karakterene ”Jeg” og ”Søster” som møtes, deler hverdagens gleder og sorger, og til slutt adskilles. Det handler om å ha mot og ærlighet til å stå for egne valg og synspunkter, og tørre å si ting som det er.
Søstre kan si de forferdeligste ting til hverandre. Søstre skal spise hverandres brødskiver. De skal puste hverandre inn i ørene. Drikke av det samme glasset.
Medvirkende:
Regi/koreografi/konsept: Simone Thiis og Sigrid Edvardsson
Manus: Simone Thiis
Komponist og tilrettelegger av coverlåter: Miriam Kjølen
Kostyme: Astrid Mørland
Utøvere: Tuva Hennum og Miriam Kjølen
Lysdesign: Yasin Gyltepe
Foto: Audun S. Eftevåg
Forestillingen er støttet av Vestfold Fylkeskommune og Tønsberg kommune
Pris: 150,-
22.00 Åpen Scene // Festivalkro
Vi slår til med åpen scene på festivalkroa også på søndag.
Søndag 16. juni kl. 22.00
Pris: Gratis
Mandag 17. juni
18.30 Hvordan bli superhappy på 50 minutter
En forestilling om selvhjelpslitteraturens styrker og svakheter i møte med det virkelige liv!
Hvordan bli SuperHappy på 50 Minutter er en åpen og ærlig forestilling om selvhjelp, livet på godt og vondt, og funderinger rundt det å være SuperHappy med skuespiller Ingvild Lien.
Selvhjelpslitteratur blir mer og mer populært blant både lesere og forfattere, men kan det gjøre oss superhappy? Hva er marshmallowstesten? Vil du klare den? Finnes det en quick fix for livet, eller er spørsmålene på et dypere plan? Er selvhjelpslitteratur bare narsissistisk bullshit? Ligger svaret på spørsmålet om livets utfordringer like mye i samfunnet og kulturen vår som hos den enkelte?
I denne forestillingen får du en guidet tur i selvhjelpslitteraturen fra Platons tekster om det gode liv til Marie Kondos bok om magisk opprydding. I forestillingen testes teori for teori mot livets harde realiteter og du får mulighet til å ta stilling. Dette er en forestilling som du lærer mye av og som gjør at du får mye å tenke på lenge etter at teppet har falt.
Hvordan Bli SuperHappy på 50 Minutter har blitt spilt rundt om i Norge til svært gode mottakelser. En lege mener forestillingen burde være på resept, en psykolog har uttalt at dette er et crash-course i kognitiv terapi. Forestillingen er morsom, men den berører aller mest. Det er en modig forestilling som tør å ta opp vanskelige tema som selvmord, sorgprosesser, skyldfølelse og mangelen på mestringsfølelse.
Teaterkompaniet Memento presenterer: Hvordan bli SuperHappy på 50 Minutter – En humoristisk forestilling om å være SuperHappy eller ikke så superhappy…
Skuespiller og idéhaver: Ingvild Lien
Regi: Vibeke Flesland Havre
Manus: Ingvild Lien og Vibeke Flesland Havre
Dramaturgi: Vibeke Flesland Havre Scenografi: Ingvild Lien og Vibeke Flesland Havre
Foto: Patrick Hanson
En samarbeids-produksjon med Haugesund Teater. Forestillingen er også støttet av Fritt Ord.
Spilles mandag 17. juni kl. 18.30
Pris: 150,-
20.30 «Kvinnemonologene»
Kvinnemonologene er en samling på 16 monologer som er skrevet av Stine Sandnes. Historiene er basert på hennes intervjuer med ulike kvinner, og rommer både humor og alvor.
Forestillingen vår består av 11 av de 16 monologene, og tar opp strukturer i samfunnet som vi kanskje har lett for å overse, og det er ting som angår oss alle, enten det er trakassering på T-banen eller dobbeltmoralen man møter hvis hun har hatt fler sex-partnere enn han, hvordan det kan oppleves å være adoptert og aldri være «norsk nok», være over 40 år og (u)frivillig singel, eller hvordan det oppleves å være født som gutt, men føler seg som jente. Blant annet. Det er kun kvinner på scenen, men dette angår like mye menn som kvinner. Noen av oss har to monologer hver, men på grunn av det dokumentariske i formidlingen, fremstår alle monologene som selvbiografier. Vi får stadig vekk tilbakemeldinger på at tiden går veldig fort og at publikum «glemmer» at det er skuespillere som står på scenen.
Manusforfatter Stine har en mastergrad i sosiologi og etter studiene skrev hun «Kvinnemonologene» for å forebygge fordommer, og for å vise frem at det er i mangfoldet vi finner likhet og fellesskap. Tilbakemeldingene fra publikum etter fire overståtte, fritt fra hukommelsen: «Dette må ALLE se», «man kan kjenne seg igjen i alle karakterene», «Dette er viktig», «Jeg både lo, gråt, ble sint og flau».
Medvirkende: Mariama Ndure, Tonje Thwin, Elisabeth Dahl, Inkiri Abrahamsson, Thale Tornes, Ellen Bendu og Lisa Birkenes Thun.
Varighet: ca 75 min
Målgruppe: Voksne
Pris: 150,-
Spilles mandag 17. juni kl.20.30
22.00 Ingeborg Knøsen spiller på festivalkroa & festivalavslutning
Ingeborg Knøsen er klar for musikkens lydbølger. Hun mener selv hun ikke har forandret seg stort siden tidlig tenårene, noe som forøvrig gjenspeiles i musikken der det ikke er langt mellom lek og alvor, eller fra tilbaketrukken til svulstig. Til tross for denne høyt-og-lavt-liggende kurven, finnes det et håp om stabilitet i utrykket.
Knøsen er for tiden et soloprosjekt med tekster og melodier skrevet og akkompagnert av henne selv. Som ferdigutdannet skuespiller ser hun sitt snitt til å satse som frilanser, også innen musikk. I den nye låten «Human (all too human)» er hun blitt utfordret til å se forbi sakte strumming da gitarist Andreas Bjølseth har gjort sitt inntog med sin rytmiske ekstase. Det er med stor glede at Knøsen nå ønsker å dele sine komposisjoner i møte med et publikum.
Pris: kr 50,- (gratis med billett til en forestilling under festivalen)